Aleph, korte cursus Hebreeuws

Aantal avonden: 6
Docenten: Gerard en Waldra Wijtsma
Data: maandag 1-15-29 oktober, 12-26 november en 10 december
Tijden: van 19.45 tot 21.45 uur met een ruime pauze voor koffie en thee

Locatie: Hemkerk  Smidstraat 8 Sneek
Cursuskosten: € 18,00 inclusief koffie / thee en eventueel cursusmateriaal

“Bijbels leren denken vanuit de Hebreeuwse taal”

Maarten Luther: “De Hebreeën drinken uit de bron, de Grieken drinken uit de rivieren die uit de bron stromen en de Latijnen drinken uit de plassen.”

Gerard en Waldra Wijtsma, inmiddels 42 jaar getrouwd hebben 5 kinderen en zijn opa en oma van 9 kleinkinderen.Gerard en Waldra:  “Wij doen graag de dingen samen en zijn beide geïnteresseerd in de Hebreeuwse taal, de brontaal van de Bijbel.”  Gerard vervolgt: “Mijn interesses liggen ook bij de natuur en wel specifiek de plantenwereld en bij het onderzoeken van Gods Woord. Ook houd ik van creativiteit evenals mijn vrouw”

“We komen beide uit het onderwijs en ik ben voorganger van de Messiaanse Gemeente Mayaan Yeshua  in Drachten” zegt Gerard Wijtsma.
Hij vervolgt: “Paulus schrijft in Romeinen 1:20 dat we de Schepper, die zelf verborgen is, kunnen  leren kennen door datgene wat Hij geschapen heeft. Hij laat zich ook kennen door zijn onderwijs (het Woord) en door het levende Woord, de Messias.

Eén van onze leraren Hebreeuws omschreef onze Bijbelvertalingen als: “Iedere vertaling is een verschraling”. Een vertaling is een interpretatie van de brontekst en dus erg afhankelijk van de visie van de vertaler. Wanneer we iets meer weten van het Hebreeuws kan dat ons helpen om de Bijbel beter te begrijpen.” Aldus Gerard.

De ALEPH cursus is een unieke kennismaking voor iedereen die meer wil weten over de bron van de Bijbeltaal en het Hebreeuwse denken. De cursus legt de basis in 6 lessen en is een sterke aanrader voor iedereen die de Bijbel (Tenach) in het Hebreeuws wil leren bestuderen.
Bijbels ”denken” en de Hebreeuwse taal zijn niet te scheiden. Daarom is het goed en verrassend leuk om meer te weten van die wonderlijke brontaal.

Het programma omvat:

  • Zes cursusavonden
  • Het leren van de 22 Hebreeuwse letters
  • Het leren van een aantal Hebreeuwse woorden

Naast vergelijkende woordstudies leert de deelnemer ook over de Hebreeuwse Bijbelse denkwijze en over de Hebreeuwse Bijbelse levensstijl.