Missionaire gemeente zijn

Aantal avonden: 2
Inleider: Ds. Wouter Bandstra
Data: maandag 12 en 26 november
Tijden: van 19.45 tot 21.45 uur met een ruime pauze voor koffie en thee

Locatie: Hemkerk  Smidstraat 8 Sneek
Cursuskosten: € 6,00 inclusief koffie / thee en eventueel cursusmateriaal

Wouter Bandstra:
“Gods liefde is voor ieder mens…….”

Ds. Wouter Bandstra werkt als predikant bij de Baptisten Gemeente Sneek. Daarnaast geeft hij ook nog twee dagen per week gitaarles.  “Het is juist die combinatie die me erg aantrekt. Zo kan het gebeuren dat ik op zondag duik in de verzoeningsleer en op dinsdag een nummer van Taylor Swift aan het uitzoeken ben.” zegt Wouter.  Hij vervolgt: ”Als kerkmens is het goed om met beide benen in de wereld te staan. Hoe heet dat ook alweer?  in de wereld maar niet van de wereld?”   Wouter Bandstra is getrouwd met Lia en dankbare vader van drie kinderen.

Passie
Bandstra wordt met name blij van de verbinding tussen kerk en wereld. Veel kerken zijn naar zijn mening intern gericht. Kreten als: “Welkom in de dienst”  “Sluit je aan bij onze kring!” en  “De deuren staan altijd voor je open” zijn in veel kerken volgens Wouter niet echt uniek.
“Maar” vraagt Bandstra zich af “in hoeverre sluiten die kreten aan bij Jezus’ opdracht: Ga op weg? Bezinning daarover en ook soms gewoon dingen in de praktijk uitproberen maken me enthousiast! Nog steeds geloof ik dat Gods liefde voor ieder mens is en daarom wil ik Hem helpen in het verspreiden daarvan op een nederige en liefdevolle manier!” aldus een gepassioneerde Wouter Bandstra.

“In deze korte cursus van twee avonden proef je een klein beetje van de geweldig grote missie die God zich gesteld heeft! Durf jij het aan om die te ontdekken?”

Bandstra houdt van zeilen en gezellig met geliefden te eten en te drinken. Daarnaast probeert hij nog wat te fitnessen en zo nu en dan een goed boek te lezen.

De titel van dit interview is  “Bewogen Getuigen in Sneek”.
Dat was de naam van de scriptie die Bandstra in 2013 schreef over de Baptisten Gemeente Sneek, waarbij de eerste drie letters gebruikt zijn voor drie nieuwe woorden en er ook een stille wens in doorklinkt.