Ontwikkelingen

Een vwo’er uit Alkmaar kreeg donderdagochtend de schrik van zijn leven toen hij tijdens het examen maatschappijwetenschappen zijn eigen tekst voor zijn neus kreeg. 

Floris de Boer werkte eerder mee aan een artikel van onderzoeksbureau LJS Nieuwsmonitor, dat geselecteerd werd voor het examen van dit jaar.

“Ik was nietsvermoedend bezig met het examen en ik sloeg de bladzijde om en daar stond gewoon mijn tekst. Ik had het al een beetje door, want in de opdracht stond LJS Nieuwsmonitor, het bedrijf waarvoor ik werk. Toen vermoedde ik al dat het over een onderzoek van ons ging. Dat was wel even een afleidmomentje”, aldus Floris. 

LJS Nieuwsmonitor is een bedrijf dat in opdracht van media bepaalde maatschappelijke thema’s onderzoekt. Het onderzoek dat werd aangehaald tijdens het examen, ging over talkshows en de variatie in onderwerpkeuze en gasten. Floris werkte als assistent mee aan dit onderzoek.

Geen voordeel

Hij had die baan via zijn tante gekregen. “Zij is eigenaar van het bedrijf en hoofdonderzoeker van dit onderzoek en ik hielp haar. Ik heb sinds groep acht al interesse in media en politiek en zodoende heb ik een bijbaantje bij haar bemachtigd. Ik heb al vaker meegeholpen bij onderzoeken, maar dit was één van mijn eerste echte grote onderzoeken.”

Na het examen wist Floris niet waar hij het moest zoeken van enthousiasme. “Tijdens het examen was ik al razend enthousiast, maar na afloop kon ik mijn geluk natuurlijk niet meer op. Ik moest het echt even met een aantal mensen delen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *