In verband met het Coronavirus gaat  deze cursus op 17 en 31 maart en in april niet verder door.
Het vervolg van deze cursus zal in het najaar weer plaatsvinden.

Wanneer? Dinsdag 3-3 /17-3 / 31-3 / 14-4 en 28-4 2020
Hoe laat? 19.45 (met korte pauze)
Wie geeft de cursus? Jaap Bönker van de VBG De Fontein
Waar? Wijkcentrum de Spil Molenkrite 169 8608 WD  Sneek
Wat zijn de kosten? €12,50 excl. Consumpties
Info: onderwijsdefontein@outlook.com  of 0515 444007

Cursus Informatie:
Tijdens de cursusavonden gaan we een reis maken door de eerste vijf boeken van de Bijbel, de Torah. Vanuit ons ‘kerkelijk’ denken hebben we vaak moeite om die Torah een plaats te geven in ons leven en denken.

Zien we de verbonden en de verbanden met en in het Nieuwe Testament? De Here Jezus en Paulus verwijzen continu naar de Torah. Zonder dit fundament missen we vaak de ondergrond van de uitleg die zij geven in de evangeliën en de brieven.

De cursus wordt verzorgd door Jaap Bönker.
Jaap Bönker studeerde Theologie en is gefascineerd door de wereld van het Oude Testament. Na enkele jaren in de psychosociale hulpverlening te hebben gewerkt, werd hij in 2000 directeur van de Arabische Wereld Zending. Hij bezocht meer meer dan 45 landen, maar voelt zich het meest aangetrokken tot het Midden-Oosten.

Tijdens zijn reizen ontstond een bijzondere hobby: het verzamelen van voorwerpen die in de Bijbel genoemd worden. Aan de hand van deze voorwerpen neemt Jaap mensen graag mee op een reis door de wereld van de Bijbel. Als een ware verhalenverteller brengt hij hen terug in de tijd van Abraham en vertelt hij over het leven, de gebruiken en gewoonten van toen. En over de wijsheid die hierin opgesloten ligt voor het leven nu. Hier schreef hij ook enkele boeken over, waaronder De God van Abraham, Isaak én Ishmaël.
Wekelijks spreekt hij voor kerken en verenigingen door heel Nederland. Daarnaast geeft hij les aan diverse bijbelscholen – waaronder zijn eigen bijbelschool Beit Lamedi (‘huis van lering’) in Andijk – en adviseert hij kerken hoe invulling te geven aan het aspect onderwijs binnen de gemeente.

Contact:
De Fontein Sneek
Harste 2, 8602 JX Sneek  0515 444007
onderwijsdefontein@outlook.com