Twee avonden over Kerkmuziek

Aantal avonden: 2
Docent:  Pastoor Peter van der Weiden
Data: maandag 25 februari en 11 maart
Tijden: van 19.45 tot 21.45 uur met een ruime pauze voor koffie en thee

Locatie: Hemkerk  Smidstraat 8 Sneek
Cursuskosten: € 6,00 inclusief koffie / thee en eventueel cursusmateriaal

Pastoor Peter van der Weide:
“Ik kan me geen liturgie voorstellen waarin niet gezongen zou worden”

Pastoor Peter van der Weide, geboren op 12 juli 1958 in Bolsward, vertelt:
“Mijn eerste contact met muziek in de kerk was via  het  jongenskoor van de St. Franciscuskerk. Elke ochtend repetitie voor dat de school begon en op vrijdagavond met het herenkoor om de meerstemmigheid er in te krijgen. Later kwamen daar ook nog het orgel en piano bij en zo kwam ik na de Middelbare schooltijd op het toenmalige Nederlands Instituut voor Katholieke Kerkmuziek in Utrecht terecht.

Na deze studie werkte ik enkele jaren als kerkmusicus in IJsselstein. Vervolgens ben ik theologie gaan studeren en werd in 1995 tot priester gewijd”.  Muziek speelt een grote rol in het leven van Pastoor van der Weide. ”Ik kan me geen liturgie voorstellen waarin niet gezongen zou worden” zegt hij.
“Onze kerkvader Augustinus zei al in de vierde eeuw dat zingen dubbel bidden is. In alle kerken ter wereld wordt gezongen in allerlei stijlen en talen. Het is mooi om daar eens wat meer van te proeven. Dat verbreedt de blik en verruimt de geest!.”

In twee avonden gaan we niet alleen door de geschiedenis van de kerkmuziek heen, maar  gaan ook samen ervaren wat (kerk-) muziek met ons doet. Zo zal er ook ruimte zijn voor eigen inbreng.

Wie weet kunt u zelf iets van uw keuze meebrengen. Wellicht   ontmoeten we elkaar op maandag 25 februari en maandag 11 maart 2019.” Aldus de Pastoor.